buildingSMART Norge arbeidsgruppe forenkler bruken av BCF formatet med en ny veiledning for bransjen.

Bilde: buildingSMART Norge

Bilde: buildingSMART Norge

BIM Collaboration Format (BCF)-arbeidsgruppen i buildingSMART Norge har fått godkjent sin første veiledning som skal sikre en mer konkurransedyktig bransje og få til en forbedret digital informasjonsflyt.

BCF formatet tillater ulike BIM applikasjoner å kommunisere modellbaserte problemer som kollisjoner og feil i modelleringen. BCF-Arbeidsgruppen i buildingSMART Norge ble startet med målet om å synliggjøre hvordan vi mer effektivt tar i bruk dette formatet, og har nå fått godkjent sin første veiledning for bransjen.

- buildingSMART Norge jobber for at åpne standarder blir tatt i bruk i norsk byggenæring og offentlig forvaltning. Veiledninger som dette gir en faglig og praktisk forankring som vi ser at medlemmene våre og bransjen generelt etterspør, forteller leder av BCF-arbeidsgruppen og teknisk sjef i buildingSMART Norge, Chi Ho Lau.

- Vi ser at arbeidet med å fremme bruken av åpne standarder i stor grad ligger i den praktiske bruken og gjennomføringen. Den nye BCF veiledningen er et godt eksempel på hvordan vi i buildingSMART ønsker å tilrettelegge for mer effektiv og praktisk anvendelse, fortsetter han.

Veiledningen tar per nå for seg to use-cases innenfor BCF formatet og er tilgjengelig for alle gjennom buildingSMART Norge sine hjemmesider. Veiledningen vil bli videreutviklet av buildingSMART Norge sine medlemmer. Hvis du ønsker å engasjere deg i utviklingen kan du ta kontakt med administrasjonen.

Forrige
Forrige

Sweco Norge og Helse Bergen HF er nominert til internasjonal prisutdeling

Neste
Neste

buildingSMART Norge medlem forenkler bruken av 3D data